Print Shortlink

Virksomhed: Hvordan kan du skalere gennem investeringer og lån

I de seneste år har stort set alle virksomheder lidt under finanskrisen. Det har været hårde tider, og det har ikke været så meget plads i budgetterne som under normale tilstande. Dette har medført, at mange har skåret ned på visse afdelinger i virksomhederne. Det er oftest støttefunktioner såsom PR, markedsføring, kommunikation og lignende, hvor det er nemt for virksomhedens ledelse at skære ned.

Små nye virksomheder

For små nyopstartede virksomheder er det ofte også her, hvor der ikke investeres penge, da mange ser dette som et område, de selv kan klare. Dette er dog ofte ikke det bedste for virksomheden. Hvis man ikke har råd til at ansætte en marketingsansvarlig, kan man eventuelt lån penge hurtigt og hyre en konsulent. Det vil i sidste ende være en gevinst.

Det er essentielt for en virksomhed, hvad end der er tale om en mindre ejendomsmægler, en lille butik eller en mindre designvirksomhed, at virksomheden kender deres målgruppe. Ved at man kender og forstår sin målgruppe, vil virksomheden opnå langt større succes og bedre resultater.

Større virksomheder

Større virksomheder vil stadig ofte have en kommunikations- og markedsføringsafdeling, men budgetterne er i mange tilfælde blevet beskåret kraftigt. Dette mindsker disse afdelingers råderum, og således de midler de har at gøre godt med. Derigennem begrænses de mål, der kan blive nået, og således den succes virksomheden kan opnå.

Fatale følger

Det kan have fatale følger ikke at have et kommunikationsberedskab klar, hvis en eventuel krise skulle bryde ud. Det kan være lige fra at medierne får nys om dårlige arbejdsforhold, problemer med produkter eller rod i ledelsen. Når først en krise er brudt ud, vil konsekvenserne for en virksomheds, hvis image er i fare, være fatale, hvis ikke håndteret korret fra start. Dette gælder både små og store virksomheder, eksempelvis har der været et utal af tilfælde de seneste år, hvor virksomheders dårlige arbejdsforhold er kommet frem i medierne. Når skaden på et image er sket, skal der meget til at genopbygge dette igen. Den markedsandel man let kan miste, vil være meget svær at genopbygge.

Fokusområder

Derfor er det ikke en besparelse at nedprioritere denne del af virksomheden, det er nærmere at skyde sig selv i foden. Det er derfor vigtigt, at men investerer penge i sin kommunikationsafdeling eller et konsulentbureau. Eksempelvis vil følgende være områder, der er vigtige at have fokus på:

  • Markedsføring
  • Kendskab til og forståelse for målgruppen
  • Kommunikation (internt og eksternt)
  • Krisekommunikation
  • Et godt forhold til pressenDet er vigtigt at have kontinuerlig interaktion med sine interessenter, forstå deres ønsker og behov, og til enhver tid være klar til en potentiel krise.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.