Print Shortlink

Tips til dit første event

Lys og lyd er vigtig til en fest

Skal du holde dit første event, men syntes det er skræmmende at skulle lede et event? Der er ingen grund til at gå i panik. Det er sundt at springe ud i ting der presser dig og dine kompetencer, det er en god og naturlig måde at udvikle sig på. Dette betyder dog ikke at du skal stå helt alene, så her er nogle tips til hvordan du kan få styr på nogle af de vigtigste elementer ved et event.

Få styr på lys og lyd

Lys og lyd er i høj grad essentielt for dit event, med disse to effekter kan du påvirke dine gæster positivt og negativt. Det er derfor vigtigt at du har kontrol over disse to elementer og sørger for at de er afbalanceret korrekt så du får den rette effekt.

Når du skal rette lyset til, er det vigtigt at vinklen er korrekt, således at du ikke lyser dine gæster direkte i øjne. Det er ligeledes vigtigt at lyset ikke bliver for skarpt da det kan gøre stemningen for kold og i værste tilfælde give gæsterne fysisk ubehag, i form af eksempelvis hovedpine. Vælger du derimod at skrue for meget ned for lyset, kan det lægge en dæmper på stemningen. Du skal derfor finde den helt rette balance mellem for meget og for lidt. Samtidig kan det være praktisk at være i stand til at kunne justere lysstyrken i løbet af eventet, specielt hvis det afholdes om aftenen. Der er således forskel på hvor meget lys det er nødvendigt at have, når det er lyst udenfor og når det er mørkt.

Lyden er lige såvel et spørgsmål om at balancere det korrekt, er musikken for høj er det ikke muligt at socialisere sig og det vil gøre ondt i ørene på dine gæster. Er den derimod for lav, vil folk se det som irriterende larm fremfor en god stemning. Har du brug for hjælp til lys og lyd, så kontakt tuxen.dk for professionel hjælp.

Mad udefra

Der skal være styr på maden, så sørg for i god tid at lave en aftale med et catering-firma. Hvis der er ikke borde, så folk skal stå op og spise, så husk at alt maden skal være nem at spise med den ene hånd, mens man holder tallerkenen. Tænk også over at hvis eventet strækker sig over lang tid, så kan det være nødvendigt at der løbende er snacks tilgængelige, så folk ikke er sultne undervejs.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.