Print Shortlink

Sådan øger du levetiden på din bil

Det er bedre at forebygge end at helbrede. Det kan hurtigt blive dyr affære, hvis du først begynder at vedligeholde din bil, når skaden er sket.

Mange begynder først at tage sig af deres bil, når de har haft den i mange år, hvilket er en stor fejl der kan få dyre konsekvenser i fremtiden.

Du skal starte med at behandle din bil ligeså snart du har købt den – hvis du altså ønsker at have den i mange år.

Rust tager livet af mange biler hvert år, så her har du nogle gode råd til hvordan du forebygger rustangreb.

Den skal have en behandling fra start af

Du tænker nok; “Man skal da ikke behandle sin bil, når man lige har købt den” Men jo, det skal man. Dette er nok det bedste du kan gøre for at øge levetiden. Start med at give din bil en rustbehandling. Det vil forebygge rust, og udsætte et rustangreb med mange år.

Hvis du som mig bor på fyn, anbefaler jeg dig at køre forbi Fyns Undervognscenter. De har mange års erfaring, og gør et godt stykke arbejde.

Det danske vejr er hårdt for din bil

De biler der bliver produceret er ikke egnet til det danske klima. Det danske klima er utrolig fugtigt, og har et skiftende klima. Men da Danmark er en lille nation, kan vi desværre ikke stille krav til de store bilfabrikanter. Det danske vejr spiller en stor rolle i din bils levetid.

På grund af det hårde vejr i Danmark anbefaler jeg at du giver din bil en undervognsbehandling hvert tredje eller fjerde år. Dette skulle være nok til at holde rusten væk.

Går du meget op i din bils velfærd, kan du prøve at holde dig fra vejene i løbet af vinteren. Salt bidrager nemlig til ca. 25% af din bils rust. Resten af rusten bliver skabt hele året på grund af det høje niveau af fugt og kondens.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.