Print Shortlink

3 grunde til at en sprogrejse i USA giver bedre kulturforståelse

sprogrejse-i-usa

 

Hvis du skal på sprogrejse til USA kan du forvente en fantastisk tur, hvor du vil blive beriget med viden på flere niveauer. Du vil blive fagligt dygtigere, blive klogere på andre mennesker og ikke mindst blive klogere på dig selv. Du kan få venskaber for livet, og du vil have fået et rigere liv, når du først er hjemme igen.

Hvis du derimod ikke har planlagt en sprogrejse til USA, får du her tre gode grunde til at ændre planer og komme af sted.

 

Oplev en fremmed kultur

Selv om man siger, at Danmark er blevet ”amerikaniseret” skal man ikke lade sig narre, når folk siger, at vores kulturer er meget lig hinanden. For der er store forskelle. Hvis du nogensinde har været i dialog med en amerikaner, vil du vide, at small talk er samtalens vigtigste del, og at det faktisk er uhøfligt bare at gå direkte til sagen.

Når du træder ind på et college campus i USA, vil du møde mennesker fra hele verden. Derfor vil du skærpe dine kulturforståelseskompetencer og lære, hvordan mennesker tænker fra alle verdens afkroge.

 

Bliv klogere på dig selv

Når du tilbringer længere tid bosat i en fremmedkultur, vil du uden tvivl blive langt klogere på dig selv og dit bagland. Først når man har fødderne plantet i en fremmed kultur, vil man opleve, hvad ens egen kultur rent faktisk består af. Er danskhed røde kinder og stegt flæsk med persillesovs, det vil du være blevet meget klogere på efter en sprogrejse.

 

Lær at kommunikere på tværs af kulturer

Selv om du i USA primært vil komme til at tale engelsk, vil du opleve, at det samme sprog ikke tolkes på samme måde af mennesker fra forskellige kulturer. Hvis du taler med en indisk studerende, er der stor sandsynlighed for, at du ikke vil forstå hans argumenter i første omgang, da man i Indien argumenterer ved at komplimentere hinanden. Dette kan du blive klogere på, på en sprogrejse.

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.