Print Shortlink

Hvorfor være modstander af østeuropæisk arbejdskraft?

håndværker grej

Hører du til den andel, som foragter polsk arbejdskraft i Danmark? Så er dette indlæg nok ikke for dig. Er du derimod en af dem, som har overvejet at benytte dig at et østeuropæisk firma, men droppede det, grundet de mange fordomme man møder? Så kan du her læse, hvorfor folk er modstandere af østeuropæisk arbejdskraft, samt hvorfor du ikke bør være det.


Polakker tager de danske arbejdspladser

Majoriteten af folk, som er imod at østeuropæisk arbejdskraft, skyldes den overbevisning, at det er danske arbejdspladser som går tabt. Teknisk set er det korrekt, at det er en østeuropæere som sætter sig på mange håndværksrelaterede opgaver. Det eneste problem er, at hvis vi ikke havde polske håndværkere i Danmark, ville vi hurtigt få mangel på håndværkere.

Det forholder sig sådan, at inden for det næste årti, vil håndværkere være en mangelvare. Det skyldes at det i Danmark er blevet kutyme at tage en lang uddannelse. Mange er af den overbevisning, at hvis de ikke har en lang uddannelse, kan de ikke konkurrere med alle de andre. I sidste ende vil det resultere i en overflod af akademikere, mens der vil være stor efterspørgsel på faglærte.

Så måske vi bare skal være glade for, at vi har mulighed for at importere udenlandsk arbejdskraft, som kan holde erhvervet kørende.


Østeuropæere er nogen sjuskehoveder

Andre er af den overbevisning, at udenlandske håndværkere er nogle værre sjuskehoveder, og ikke kan levere samme stykke arbejde, som et hold af danske håndværkere. Det er en af de helt store myter!

Selvfølgelig er det muligt, at finde nogle polske håndværkere som er lidt hurtigere om opgaven, end hvad godt er. Men det kan du bestemt også finde danske håndværkere som er.

Hvis østeuropæisk arbejdskraft ikke var kvalificeret nok, ville staten formentlig ikke selv benytte sig af det til offentlige byggerier, et eksempel er metrobyggeriet. Selvom mange mener det er politisk ukorrekt, udtrykker det bare, at polsk arbejdskraft, kan være lige så godt som dansk arbejdskraft – hvis ikke bedre.

 

Få råd til dine drømme

Det er ikke nogen hemmelighed at polsk arbejdskraft er betydeligt billigere end danske håndværkere. Polske firmaer, har mulighed for at presse timeprisen i bund, da det generelt er billigere at leve i Polen.

Det er for eksempel ikke alle, som har råd til at få renoveret boligen, hvis håndværkerne arbejder til en timeløn på 300-600 kr. Ligeledes er det ikke alle, som har lyst til at betale denne pris. I så fald kan et polsk selskab være en rigtig god løsning – når håndværkerne er lige kvalificerede er det vel bare en win win?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.