Print Shortlink

Oprydning giver overskud

Rengøring af hjem

Er du også en af de typer, som har for vane at smide tingene fra dig hvor du sidst har brugt dem? Så har du en god grund til at læse med her. Der er nemlig nogle ulemper forbundet ved at leve i et rod. I dette indlæg vil der blive udpenslet nogle råd for, hvordan man undgår et rodet hjem, ligeledes hvilke fordele man opnår ved at holde orden.

Systematiser din oprydning

Oprydning er for mange mentalt hårdt, da der skal tages stilling til en del: Hvor tingene skal ligge, hvad skal smides ud, hvordan skiller jeg mig af med det.

Derfor kan det være en god ide, at dele oprydningen op, og tage ét rum af gangen. Formålet ved dette, er at gøre opgaven mere overskuelig og samtidig kan man hurtigt se, at det skrider fremad. Hvordan spiser man en elefant? Én bid ad gangen.

Vær realistisk omkring hvad du har brug for

Mange er dybt urealistiske omkring, hvilke materielle ting de egentlig har behov for, især hvis vi snakker tøj. Det er typisk hunkønnet, som kan have utrolig svært ved at skille sig af med stilletter, jakker og kjoler. For hvad nu hvis dronningen inviterer til middag, så er det praktisk at have tre gallakjoler at vælge imellem.

I praksis bruger vi kun omkring 20 % af vores samlede garderobe, der er altså tale om en masse spildplads.

I tilfælde af, at man har et medfødt shopaholic gen, kan man se sådan på det: Skiller man sig af med de gamle klæder, er der passende plads til nye.

Lad være med at udsætte oprydningen

Mange af os kan nikke genkende til, at det er lettere at udsætte en oprydning end en omgang Netflix. Det kan dog ikke anbefales. Den optimale løsning er at få oprydningen klaret så hurtigt så muligt. Det er usundt at leve i et rod, fysisk såvel som psykisk.
Jo flere ting du har stående i dit hjem, jo mere støv samler der sig. Det øger risikoen for at udvikle allergi. Er du allerede allergiker risikere du, at din tilstand forværres. Ydermere kan rod påvirke sindet, da man kan kan få følelsen af, at alting er et stort rod. Jo længere du udsætter oprydningen, jo længere tid tænker du på det.

Dit “affald” kan være guld værd

Hvad enten du er Apple-fan, eller typen med den eksklusive garderobe, falder du garanteret over ting du ikke bruger mere. Disse ting kan have værdi for andre. Så ikke nok med, at du får organiseret skabe og skuffer, du får samtidig penge for, at dine varer bliver afhentet.

Står I omvendt i den situation, at I f.eks. skal flytte og har mere affald, end i selv kan håndtere, er der også råd for dette. Løsningen herved er et firma som kommer og henter affaldet direkte på Jeres adresse. Det kan spare Jer for adskillige ture frem og tilbage til genbrugspladsen.

Så nu har du ingen undskyldning for at komme i gang!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.