Print Shortlink

Reducer varmeudgifterne med en varmepumpe

KontorbygningDet kan være økonomisk hårdt og udfordrende at drive en virksomhed, da der er mange forskellige udgifter, som man skal tage højde for. Eksempelvis skal man betale for husleje, varme- og elforbrug, kontorforsyninger, lønninger,  personalegoder, osv. Det er derfor kærkomment for mange virksomhedsejere, når de finder nye måde at reducere udgifterne på. En måde hvorpå, man kan reducere udgifterne, er ved at reducere ens varmeudgifter – eksempelvis ved at installere en varmepumpe. Varmepumper er et energi- og miljøvenligt alternativ til de traditionelle opvarmningsmetoder, hvormed man slår to fluer med et smæk. I dette afsnit vil du have mulighed for at læse lidt om muligheder inden for varmepumper.

Forskellige muligheder indenfor varmepumper

Der findes mange forskellige typer varmepumper, hvorfor der er en række faktorer, man skal overveje, inden man vælger. Nedenfor vil forskellige typer af varmepumper blive gennemgået.

Luft-til-luft varmepumpe

Denne type varmepumpe udnytter den energi, der er i ude-luften, til at opvarme luften indenfor. Denne type varmepumpe egner sig bedst til små huse, da det kun er dét rum, hvor blæseren er monteret, der bliver varmet op. Således passer denne type varmepumpe til et kontor, som er placeret i et mindre hus. Ved at varme kontoret op med en luft-til-luft varmepumpe, vil man dermed reducere ens varmeregning, da dette er en billigere form for opvarmning.

Luft-til-vand varmepumpe

Ved denne varmepumpe udnyttes luften i ude-luften også. Men i modsætning til luft-til-luft varmepumpen kan både boligen samt brugsvand opvarmes. Dette gør denne type varmepumpe mere brugbar, end luft-til-vand. Dog skal man være opmærksom på, at denne kan afgive en del støj.

Jordvarmepumpe

Denne type varmepumpe udnytter den solenergi, som er lagret i jorden omkring huset. Ved hjælp af en væskefyldt slange, som er gravet ned omkring huset, udnyttes denne energi til at opvarme både huset samt brugsvandet. Med en jordvarmepumpe kan man spare op til 50 % på ens varmeregning, hvilket er en besparelse, som kan mærkes.

Hybridvarmepumpe

Dette er enten en luft-til-vand varmepumpe eller jordvarmepumpe som i kombination med en gaskedel byder på en effektiv løsning på opvarmning af boligen. Med denne form for varmepumpe kan man forvente en årlig besparelse på 20-45 % å¨varmebudgettet.

Reducér udgifterne

Ovenstående varmepumper kan alle være med at reducere nogle af de omkostninger, som man har som virksomhed. En besparelse på nogle af de faste udgifter, vil frigive midler, som man kan bruge på andre og bedre ting. Det kan derfor bestemt anbefales at spare på varmeudgifterne. Samtidig med at man spare penge, er de også bedre for miljøet, hvilket bestemt også er et plus.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.