Print Shortlink

Iværksættere: Få styr på økonomien

calculator-385506_1280

20 danske virksomheder gik i november måned konkurs – om dagen! Dårlig økonomistyring var en af grundene til, at 607 virksomheder gik konkurs i november måned i Danmark. Dette er tegn på, at det kan være nødvendigt at sætte et øget fokus på, hvordan økonomien bliver styrret i din virksomhed.

Det er ofte virksomheder, der endnu ikke har oprettet en økonomiafdeling endnu, der får problemer med en syg økonomi på et tidspunkt i dens levetid. Dette er ikke nødvendigvis, fordi det er en dårlig forretning, eller fordi der er noget galt med virksomheden eller, men mangel på overblik over den økonomiske del kan hurtigt resultere i, at betalingsdatoer ikke bliver holdt og aftale med kreditorer bliver forsømt.

Derfor kan det for virksomheder, der går fra at være en lille til en mellemstor virksomhed, være en god idé at få en anden virksomhed til at kigge sine regnskaber igennem. På den måde har din virksomhed større chance for at overleve. 

Fordele ved at få et professionelt firma til at varetage regnskabet

Der er en lang række fordele knyttet til at få et eksternt firma til at stå for regnskabet. Som iværksætter er din kompetence at udvikle ideer, skabe fornyelse og lede din nuværende virksomhed. Din kernekompetence er altså ikke at holde styr på regnskabet, og derfor er tiden måske bedre givet ud, hvis du fokusere på andre, i dit perspektiv vigtigere, opgaver.

Hvis du ansætter et firma til at tage sig af tallene, vil de stå for bogføring, årsregnskab, lønninger, moms og kreditor- og debitorstyring. Disse ting er basale ting, der skal være i orden, og hvis der er styr på dem, er virksomheden godt på vej.

En sund økonomi vil komme dig til gode på lang sigt. Du vil tilmed få et bedre forhold til dine vareleverandører og dine kunder, fordi leverandørene får betaling i ordentlig tid, og dine kunder får deres varer i ordentlig tid. Samtidig slipper du for uventede omkostninger.

Kan det betale sig at betale folk for at styre mit regnskab?

Hvis du ikke selv er en haj til regnskab, og du har mange posteringer og meget personale, du skal have styr på, kan det være en kæmpe forel for dig at hyre et firma til at stå for denne del. Det er heller ikke så dyrt som du tror.

Hos firmaet Ajour Regnskab tager de sig af alle de opgaver, der er nævnt ovenfor, og så bliver du som virksomhedsejer fri for selv at lave dem. På den måde ved du også, at der er styr på regnskabet, og du kan være rolig. Samtidig kan du arbejde på det, der er vigtigt for dig – nemlig at udvikle din virksomhed.

Du kan læse mere om økonomistyring på ajour-regnskab.dk.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.