Print Shortlink

Hvad er en god leder?

Europamesterskaberne i herrenes håndbold er netop afsluttet. Desværre blev det med en halv pinlig udgang fra vores eget landshold, da de tabte finalen med 9 mål til Frankrig. Trods alt en flot præstation.
Manden, som for sidste gang stod i spidsen for vores helte, hedder Ulrik Wilbek. En mand med så meget succes som håndboldtræner, at han fortjener et ridderkors. Hvad han ikke har udrettet af glæde og begejstring blandt det danske folk.
Wilbek var i tidernes morgen faktisk ikke selv særlig god til håndbold. Grunden til hans enorme succes skal findes i hans geniale måde at lede og coache sine spillere på. Han har sin helt egen måde at gøre tingene på, og besidder en helt sublim sans for at få alle til at bidrage med det, den enkelte er i stand til.

leder coaching dispuk

Hvem er din nærmeste leder?

Ikke alle er som Wilbek – desværre. Du kender det sandsynligvis selv fra din egen arbejdsplads, fritidsbeskæftigelse eller andet. At du faktisk godt kan se, at din chef er dygtig rent fagligt, men at han/hun mangler lederevnerne. Han/hun er ikke i stand til at kunne motivere, coache og inspirere sine medarbejdere. Denne chef er det modsatte af Wilbek, da han ikke var god til at udføre processerne – håndbolden – men i stedet var vanvittig dygtig til at guide sine medarbejdere i form af spillerne.
Et fristende spørgsmål at stille er, hvem der mon har haft mest succes af Wilbek og den leder, der ikke kunne motivere og coache. Svaret er bemærkelsesværdigt.

Er du selv leder, kender du det sikkert selv. Du ved alt om processerne i virksomheden, og kender alle smutvejene. Men du føler måske, at du mangler de ledelsesmæssig evner, der skal kunne løfte afdelingen til et nyt niveau. dispuk ledelseDet første, du kan spørge dig selv om, er, om du overhovedet har noget erfaring som leder. Har du ikke det, kommer det selvfølgelig med tiden, men en god måde at starte på, er at få noget uddannelse i ledelse og coaching. Uddannelse vil kunne give dit mest basale redskaber til at blive en god leder.

Gør noget ved det

Nu sidder du sikkert og tænker, hvor du kan komme i besiddelse af evnerne til at blive den fødte chef. Et sted som Dispuk.dk er et super sted at starte. Denne side tilbyder flere uddannelser indenfor både ledelse, coaching og andre alternativer, der vil kunne give dig viden omkring det at være en forgangsperson.
Du vil helt sikkert ikke fortryde at tage en uddannelse her, for det vil gavne din position på din arbejdsplads.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.